VIRTUAALINEN VALOKUVANÄYTTELY

KUUSAMO – UUSIN SILMIN

Olen Keijo Lehtimäki ja ikää kohta puoli vuosisata täynnä. Valokuvausta olen harrastanut

vuodesta 2016 alkaen, jonka jälkeen olen käynyt erilaisia kursseja mm. kuvankäsittelyyn ja

maisemavalokuvaukseen liittyen.

Muutin Espoosta Kuusamon upeisiin maisemiin alkusyksyllä 2019. Aloitin opiskeluni

Kuusamo-opiston valokuvauslinjalla, josta valmistuin keväällä 2020.

Luonto on lähellä sydäntäni. Se tarjoaa lukemattoman määrän kuvattavaa. Erityisesti minua kiinnostavat maisemat, eläimet ja revontulet. Kuusamossa asuessani olen pyrkinyt tutustumaan laajasti alueen nähtävyyksiin ja luonnonilmiöihin.

Tämä on ensimmäinen näyttely jonka järjestän. Olen uusi asukas Kuusamossa ja siitä sainkin idean nimeksi tähän näyttelyyn. Halusin tuoda esille Kuusamon tunnetuimmista paikoista hieman erilaisen kuvakulman. Monissa paikassa olen ehtinyt 1,5-vuoden aikana käymään, useammankin kerran ja tietenkin myös eri vuodenaikoina. Jokainen kerta luonto kuitenkin näyttää erilaiselta ja monesti se tarjoaa myös yllätyksiäkin. Minulle itselleni se on valokuvaamisen suola. Lähden aina luontoon kuvaamaan uteliaana, kuin pieni poika. Se pitää minut virkeänä!

Kiitos kaikille jotka olette kannustaneet ja opastaneet minua tässä valokuvausharrastuksessa. En olisi ikinä uskonut kun ensimmäisen kameran ostin, että harrastus vie minut näin pitkälle.

Näyttelyn jälkeen lahjoitan taulut Kuusamon kaupungin käyttöön eri yksiköihin. Toivottavasti ne tuovat käytäville iloa ihmisille.

Vallitsevan koronaepidemian takia kirjastossa vieraillessasi käy tarkistamassa Kuusamon kaupungin https://www.kuusamo.fi/ sivuilta ohjeistus. Tämän hetkinen (18.1. asti) oleva ohjeistus löytyy https://www.kuusamo.fi/tiedotteet/koronaviruksen-vaikutus-kirjastopalveluihin/

Epidemian takia en voi pitää avajaisia, joten haluaisin kiittää Kuusamon kaupunkia ja Kunnallisneuvos U.A.Virranniemi säätiötä apurahoista, jotka mahdollistivat tämän näyttelyn järjestämisen.

Kiitos myös kirjastolle tiloista sekä Fotopalvelun Ahdille taulujen hienosta laadusta.

Olen tehnyt seinäkalenterin 2021 näyttelykuvista. Näyttelyhinta on 15 euroa. Tilaa kalenteri ottamalla yhteyttä viestillä 050-4061089

Kiitos ja nyt nauttikaa kuvista näin virtuaalisesti! Lopussa kuvat nähtävänä isompina.

 

 • Soidinmenot

  Teerien soidinmenoja pääsin todistamaan aamuvarhain Virkkulan pelloilla huhtikuun lopulla kuvausteltasta. Teeriä oli parisenkymmentä ja lähimmillään metrin päässä teltasta mittelemässä voimiaan.

 • Tähystäjä

  Valtavaaran maisemissa olin kuvaamassa talvimaisemia joulukuussa. Läheisen puun latvaan istahti kuukkeli tähystämään ja opastamaan kulkijaa, kuten vanha sanonta kertoo.

 • Valon säteet

  Heinäkuisena aamuna kävin Päähkänäkalliolla siinä toivossa, että siellä olisi sopivasti usvaa auringon noustessa. Päästessäni paikalle usvaa ei ollut näkyvissä. Kuitenkin juuri ennen auringonnousua usva täytti laakson ja sain kuvata hienoja auringonsäteitä metsän siimeksessä.

 • Varhainen aamu

  Elokuun varhaiset aamut ja auringonnousut Myllykosken yläsuvannolla ovat parhaimmillaan erittäin upeita, kun usva verhoaa Kitkajoen.

 • Polku

  Tammikuisena päivänä lähdin liukulumikengillä kohti Iivaaran huippua. Pakkasta oli 20 astetta ja sää oli aurinkoinen. Olin kuitenkin liian ajoissa paikalla ja auringon viimeisten säteiden näkyessä olin jo hyvin kylmissäni sekä nälissäni. Odotus oli kuitenkin sen arvoinen.

 • Ilmestys

  Lähdin eräänä kylmänä aamuna Juhannuskalliolle tarkoituksena kuvata auringonnousua kun suureksi yllätykseksi ylös päästyäni törmäsin kauneimpaan haloon mitä olen koskaan nähnyt. Halo-ilmiö kesti lähes 30 minuuttia, joten sain kuvata sitä monesta eri paikasta. Tämä oli niistä ehdottomasti kaunein kohta.

 • Hiljainen rakkaus

  Nämä joutsenet sain ikuistettua Kiveskoskella huhtikuussa auringon noustessa. Aamu oli hiljainen ja tyyni, jolloin usva verhosi poukaman. Usvan takaa ilmestyi laulujoutsenten herkkä hetki.

 • Laskutelineet alhaalla

  Ajelin eräänä lumisateisena päivänä Kuntivaaran suunnalla, kun huomasin lapinpöllön istumassa puun latvassa. Sitä kuvatakseni nousin autosta ja jonkin ajan päästä pöllö suuntasi kohti maata havaittuaan myyrän lumihangessa.

 • Jäätynyt putous

  Lähdin käymään Kiutakönkäällä marraskuussa pakkasten tultua. Sattumalta löysin tämän kauniin pienen puron Kiutakönkään sivuhaarasta.

 • Kuunsilta

  Olin tulossa Riisitunturilta aamyöllä helmikuisena pakkasyönä täysikuuta kuvaamasta, kun Kilkilösalmen kohdalla kuunsilta osui salmeen kauniisti. Pakko oli pysähtyä ikuistamaan tämän hetken.

 • Kuutamolla

  Päähkänäkallio on ehdottomasti minun suosikkikohteeni kaikista Kuusamon nähtävyyksistä. Olen viettänyt siellä monia varhaisia aamuja, odottaen auringonnousua. Lokakuussa oli mahdollisuus saada kuvattua täysikuu laakson päälle, joten tilaisuutta ei voinut jättää käyttämättä.

 • Latvan herruus

  Toukokuussa satuin olemaan karhukojuilla kuvaamassa, kun paikalle ilmestyi myös maakotkia. Nämä kaksi kotkaa alkoivat ottaa mittaa toisistaan, kun aurinko oli jo laskenut ja venus väritti taivaan pastellin väreihin.

 • Taivaan tulet

  Kiveskoskella on mahdollista nähdä upeita revontulia ilman, että valosaaste haittaa kuvaamista. Tämä onkin yksi lempipaikoistani revontulien kuvaamiseen. Erityisesti keväällä Kitkajokeen muodostuu jäätä joen reunoille ja sula vesi heijastaa väriloiston taivaalta.

 

Näyttely on nähtävissä myös Kuusamon kirjastossa 18.1.-28.2.2021

osoite Keskuskuja 4

Tervetuloa!

 

 

Soidinmenot

Tähystäjä

Valon säteet

Varhainen aamu

Polku

Ilmestys

Hiljainen rakkaus

Laskutelineet alhaalla

Jäätynyt putous

Kuunsilta

Kuutamolla

Latvan herruus

Taivaan tulet

 

Muita tulevia tuotoksiani voit seurata sosiaalisen median kanavissa:

Facebook: https://facebook.com/keijolehtimakiphotography

Instagram: https://instagram.com/keijolehtimaki_naturephoto