Roadtrip 15. – 22.9.2018

Tämän vuoden kuvausreissu suuntautui jälleen samoihin maisemiin kuin edellisenäkin vuonna eli Lofooteille. Viime vuonna tein reissun yksin henkilöautolla ja yövyin airbnb-paikoissa. Huomasin, että se ei ollut kovin kätevää kun suunnitelmat muuttuivat matkan aikana ilmojen takia. Tästä viisastuneena päätin vuokrata tällä kertaa matkailuauton jolla voi pysähtyä yöksi minne vaan missä se on luvallista. Onneksi sain houkuteltua kaverinikin mukaan reissuun joten kokoaikaa ei tarvinnut yksin ajaa ja oli seuraa selä tuli käytyä paikoissa mitä ei itse osannut ajatella 🙂

Päivä 1

Matkamme siis alkoi eteläisestä suomesta kohti Torniota josta olimme vuokrannet matka-auton. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus oli jäädä Tornioon yöksi, jotta aamulla sääennusteiden jälkeen päättäisimme, että lähdetäänkö kohti Kilipisjärveä vai Kiirunaa. Illalla kuitenkin sääenusteet lupailivat Kiirunaan jo samalle illalle poutaa sekä revontuliennusteet revontulia, joten lähdimme samantien ajamaan kohti Kiirunaa. Kiirunaan saavuttuamme ajoimme läheiselle laskettelurinteelle ja taivas oli tähtiä täynnä. Kiipesimme ylös josta avautui hieno kaupunkimaisema jonka kruunasi linnunrata.

Teimme lähtöä pois kun selkämme takana oli revontulet alkaneet tanssimaan.

Kovin nopeasti pilvet tulivat kuitenkin häiritsemään näytöstä joten lähdimme alas. Alhaalla eri sovellukset näyttivät, että meidän kannattaa jatkaa matkaa koska siellä ei pitänyt olla pilviä. Tulimme Rautasjoelle jossa taivas oli auki ja siihen mennessä elämäni parhaimmat revontulet tanssivat lähes päämme päälle. Onneksi siinä oli iso leiriytymisalue johon saimme kätevästi auton parkkiin.

Tämän shown jälkeen olikin sitten hyvä alkaa nukkumaan. Paitsi, että tunnin päästä herättiin ihmeelliseen piippaukseen joka paljastui akun häiriöksi jonka takia lämmitys oli loppunut. Onneksi toisen akun käyttöönotto auttoi ja lämmitys alkoi toimimaan sekä saimme jatkettua unia.